Maatschappelijke stage en de kerken

Post date: 18-mei-2014 8:50:25

Vanuit het Beraad van Kerken, het Revius Wijk bij Duurstede en het Vrijwilligerssteunpunt van stichting Binding  is het idee ontstaan om een maatschappelijke stage project te ontwikkelen rond ‘vrijwilligerswerk in de kerk’: De Kerken in 100 gezichten. Het doel van de maatschappelijke stage is om leerlingen uit de brugklas kennis te laten maken met vrijwilligerswerk op allerlei terreinen. De maatschappelijke stage in Wijk bij Duurstede bestaat al vele jaren, dit jaar doen de kerken voor het eerst mee. 

De Jeugd van Tegenwoordig is een projectweek voor alle eerste klassen van het Revius Lyceum Wijk. Elke klas houdt zich in deze week bezig met een eigen maatschappelijk project. De Kerken in 100 gezichten wordt één van de tien projecten.

In het project De Kerken in 100 gezichten willen we de leerlingen kennis laten maken met het veelzijdige vrijwilligerswerk dat binnen de Wijkse, Cothense en Langbroekse geloofsgemeenschappen plaatsvindt. We zijn op zoek naar vrijwilligers, die zich over hun vrijwilligerswerk willen laten bevragen door leerlingen uit een eerste klas van het Revius Lyceum Wijk bij Duurstede. Binnen de verschillende geloofsgemeenschappen in Langbroek, Cothen en Wijk willen we in totaal 100 mensen laten interviewen. Uit deze interviews maken de leerlingen een boekje (een soort ‘smoelenboek’).