Openlucht Pinksterviering op de Markt

'Kracht die verbindt...'

WIJK BIJ DUURSTEDE – Eerste Pinksterdag (zondag 19 mei om 14 uur) is er een viering van het Pinksterfeest op de Markt van Wijk bij Duurstede, georganiseerd door kerken uit de gemeente.

Het wordt een vrolijke dienst waarin voor jong en oud iets te beleven is.

Een koor en een band onder leiding van Tom van Ginkel maken het tot een muzikaal feest op de Markt.

Thema is ‘Kracht die verbindt’. Wat verbindt ons met elkaar, in een samenleving waar de crisis tegenstellingen scherper maakt? Bevat het verhaal van Pinksteren over de Geest van Jezus een boodschap voor onze tijd?Tijdens de Pinksterviering gaan we letterlijk op zoek naar verbinding. We hebben u en jou nodig om daarbij te helpen!Het verhaal voor de kinderen begint zo:“Er was eens een stadje aan een rivier. Het lag daar vredig tegen het water aan.. tenminste, zo leek het. Maar de mensen in het stadje waren verdeeld in allemaal clubjes. Je had de club van de mensen met rode haren en de club van de mensen met de gele bretels en de club van de mensen met de groene hoedjes.. en ga zo maar door. En ze praatten niet met elkaar. Ze konden elkaar niet eens verstaan….. “De openluchtviering is zowel rechtstreeks als achteraf te beluisteren via www.kerkomroep.nl : “Grote of St. Janskerk te Wijk bij Duurstede”.

Initiatief en organisatie:

Leden van de verschillende kerken en geloofsgemeenschappen: De Baptistengemeente de Haven Wijk bij Duurstede, Hervormde Gemeenten Wijk bij Duurstede, Nederlangbroek en Overlangbroek, Protestantse Gemeenten Wijk bij Duurstede en Cothen, Rooms Katholieke Kerk Wijk bij Duurstede en Cothen.

Meer informatie?

Facebook Pinksteren bij Duurstede

Stuur direct een mail naar Aart Batenburg

U kunt ook mailen via pinksteren(apenstaartje)grotekerk-wijkbijduurstede.nl

of bellen naar 06 10524019

En uiteraard kunt u een impressie bekijken van de vorige vieringen.

Poster Pinksteren 2013